Inloggen
0
U bent niet ingelogd. Inloggen
Werken met de schotklok: geavanceerde instellingen
Onderaan de pagina vind je de optie 'Instellingen'. Als je daar op klikt, dan kom je op een pagina waar je de schotklok kunt aanpassen. Deze pagina ziet er als volgt uit:In dit deel kun je de instellingen aanpassen.

1. Eindsignaal
Standaard staat het eindsignaal op een zoemer. Sommige trainers vinden dit iets te negatief klinken, daarom is de optie om dit naar de scheidsrechtersfluit te veranderen.

2. Geluidssignalen
De standaard optie is dat er in de laatste seconden piepjes te horen zijn. Op Android is het mogelijk om deze aan te passen naar het aftellen in woorden. Deze optie is helaas niet beschikbaar op de iPhone.

3. Het moment van aftellen
Standaard wordt er in de laatste drie seconden piepjes afgespeeld (of wordt er afgeteld als je daar voor gekozen hebt). Met deze optie kun je dit langer (of juist korter) maken, zodat spelers eerder weten wanneer het bijna tijd is.

4. Het tonen van 1 cijfer
Standaard worden er 9 cijfers getoond. Als je een vorm doet, waarin de schotklok altijd hetzelfde cijfer is, kun je er voor kiezen om slechts 1 cijfer te tonen. Bijna 9 cijfers moet je namelijk steeds op je telefoon kijken en bij 1 grote button is het makkelijker om knop zonder te kijken op deze knop te klikken.

5. Doorlopen of niet
Standaard stopt de klok als het tijd is, maar je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen dat de schotklok direct opnieuw gestart wordt als de tijd voorbij is, bijvoorbeeld als je een omschakelvorm doet, waarbij het volgende team direct mag starten als de tijd voorbij is. 

Hoe de instellingen te gebruiken
Als je de door jou gewenste opstellingen hebt geselecteerd, klik je op opslaan. Vervolgens kom je op een volgende pagina die een link geeft. Als je deze link kopieert en opslaat, dan kun je deze link de volgende direct gebruiken en hoef je niet opnieuw jouw opties te selecteren. Dat scheelt jou tijd!

Je kunt er ook voor kiezen om eenmalig van deze optie gebruik te maken, kies dan voor de optie 'Ga naar schotklok'.

Tips & ervaringen
De afgelopen maanden hebben bijna 200 trainers de schotklok getest en ons van feedback voorzien. Je hoeft het wiel niet opnieuw zelf uit te vinden, daarom hebben we deze tips & ervaringen verzameld:
Klik hier om de tips & ervaringen te lezen