Inloggen
0
U bent niet ingelogd. Inloggen
Terug naar boekenoverzicht
Impliciet Leren
€9.95
KOPEN ABONNEREN
Er wordt veel gesproken over impliciet leren, maar echt een compleet boek/goed naslagwerk is er nog niet. Daarom schreven we samen met Bas van Baar (jeugdtrainer AZ) dit boek:

Liever op papier lezen? Koop dan hier het 'papieren' boek

Paul benaderde mij in 2021 met dit idee en al brainstormend kwamen we tot de conclusie dat er Nederlandstalig nog niet echt een compleet naslagwerk bestond rondom impliciet leren, terwijl het onderwerp wel relatief vaak langs komt. Die uitdaging zijn we aangegaan en ik ben stiekem wel een beetje trots op het resultaat.

Inmiddels zitten er wel flink wat uurtjes in het schrijven van dit boek, maar ik heb ook zelf daar weer veel dingen van opgestoken. Het heeft mij namelijk gedwongen om extra over bepaalde onderdelen na te denken en daarnaast artikelen en wetenschappelijk onderzoek nog eens goed door te lezen. Natuurlijk ben ik geen wetenschapper, maar ik vind het wel leuk en belangrijk om theoretisch onderzoek en informatie te vertalen naar de praktijk van het veld. We hopen hiermee een interessant naslagwerk voor trainers van alle niveaus aan te bieden, dat onderbouwd is vanuit diverse onderzoeken.

Als trainer ben je natuurlijk altijd op zoek naar de beste manieren waarop spelers beter leren voetballen en impliciet leren maakt dan ook al vele jaren deel uit van mijn trainingsmethode. Ondanks dat ik zelf jeugdtrainer ben, is impliciet leren zeker geen methode die alleen bij jeugdspelers gebruikt kan worden. Zelfs de winnaar van de Champions League, Thomas Tuchel, maakt op zijn trainingen gebruik van de principes van het impliciet leren.

Naast de voordelen van het impliciet leren is het ook belangrijk om reëel te zijn. Er zijn verschillende methodes, ieder met eigen voordelen. Wij proberen zo neutraal mogelijk te zijn in dit boek, zodat jij de verschillende methodes naast elkaar kan leggen en ook zelf kan nadenken wat goed bij jouw visie past. Daarnaast proberen we ook nog kort te schetsen welke rol expliciet leren kan innemen in het ontwikkelen van voetballers.

Door het delen van deze kennis hoop ik dat steeds meer trainers gebruik gaan maken van deze methode, omdat ik denk dat het ook een methode is die voor veel meer plezier zorgt bij spelers. Wij hopen dat dat jou weer helpt in jouw ontwikkeling als trainer. Ik wens je veel lees- en studieplezier!